Afbeelding

Terug naar vroeger tijdens tentoonstelling over 50 jaar 3FM

Algemeen

HILVERSUM - Terug naar vroeger. Terug naar de jeugd van veel bezoekers. Dat is wat de nieuwe tentoonstelling over een halve eeuw 3FM laat zien in Beeld en Geluid. Gistermiddag openden 23 dj's en voormalig dj's van de zender, die begon als Hilversum 3, de expositie.

Aan Herman Stok (oud-dj) en Eva Koreman de eer om de tentoonstelling over 50 jaar 3FM te openen. Zij tagden als eerste hun naam op de wand die hoort bij 'Your Serious Radio', zoals de tentoonstelling heet. Na de opening vertrokken de dj's naar Pampus. Tot en met zondag is dit hun uitzendbasiskamp.  

Tienerkamer
Bezoekers kunnen in Beeld en Geluid inpluggen en teruggaan naar hun jeugdtijd, toen zij Hilversum 3 of Radio 3 luisterden. Op basis van 'profiling' kunnen zij terug naar vroeger, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma's en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien kunnen bezoekers zelf aan de slag door het maken van een jingle en het volpraten van een intro. 

Radio Actief
Ook kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij ontdekken 3FM met de speciaal voor hen ontwikkelde activiteiten Radio Actief (vanaf 4 jaar) en Stoorzenders (vanaf 6 jaar). Radio Actief brengt hen in beweging door ze bijvoorbeeld achter een ontsnapt 3FM-kuiken aan te sturen, terwijl ze met Stoorzenders herrie kunnen maken met in de muren verstopte geluiden uit het archief. 

Uit de krant