Afbeelding

Onduidelijke toekomst van dagactiviteitencentrum voor psychiatrische patiënten

Algemeen

HILVERSUM - Wat gaat er gebeuren met DAC-WESPP aan de Korte Noorderweg 22? Sluiting hangt boven het hoofd van de plek waar GGZ centrale inloop, dagactiviteiten, scholing en arbeid verzorgt voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Het is onduidelijk wat er gebeurt na 1 januari 2016 bij dit dagactiviteitencentrum (DAC) en Werkervarings- en Scholingsprojecten voor (ex) Psychiatrische Patiënten (WESPP). Beëindiging van het regionaal opdrachtgeverschap is kenbaar gemaakt. GGZ centraal heeft haar bezorgdheid geuit in een brief aan de regio. Zij maakt duidelijk dat hier gaat om een kwetsbare groep die gebaat is bij structuur en zingeving. Het DAC-WESPP heeft een regionale functie voor onder andere Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

Bedrijfsmatige keuze
"De regio heeft dit jaar gezamenlijk de inloop voor GGZ-cliënten ingekocht bij GGZ centraal. Afgesproken is in de regio dat de gemeenten de inloop in iedere gemeente zelf gaan organiseren. Het contract met GGZ centraal loopt eind 2015 af. De gemeente Hilversum is in overleg met GGZ centraal welke personen het betreft. In het kader van Nieuw Welzijn wordt nagedacht over het vormgeven van de inloop op plekken waar bijvoorbeeld al algemene inloopactiviteiten zijn in Hilversum. Daarbij wordt zorgvuldig omgegaan met de doelgroep. Het sluiten van een locatie voor dagbesteding staat hierbuiten en is een bedrijfsmatige keuze van GGZ centraal", is het antwoord dat uit het raadhuis komt.

Uit de krant