Afbeelding

Nieuwe artistiek leider geeft impuls aan Seinconcerten

Algemeen

HILVERSUM - De Seinconcerten in de Morgenster zijn een begrip in Hilversum-Oost. Ernst Munneke besloot als artistiek leider de programmering van de komende seizoenen over te nemen van Wouter den Hond, initiatiefnemer van het eerste uur. "Grote namen als Janine Jansen en Carel Kraayenhof hebben hier in het verleden gespeeld en dit jaar zou de reeks zomaar stoppen? Dat wilde ik niet laten gebeuren."

"Mensen kunnen het zich moeilijk voorstellen, maar de Morgenster heeft, goed aangelicht, de intieme sfeer van een concertzaal en ook de akoestiek is heel prettig. Het is daarom niet verwonderlijk dat mensen zelfs vanuit Amersfoort hiernaartoe komen." Munneke spreekt uit eigen ervaring, want hij heeft als pianist zelf een keer gespeeld in de reeks Seinconcerten, die nu vijftien jaar bestaat.

Goed nieuws
"De concerten zijn even oud als de kerk zelf. Helaas is de Stichting Signaal Muziekproducties van Den Hond vorig jaar opgeheven. Maar het goede nieuws is dat we een doorstart maken als stichting Seinconcerten. De concertreeks blijft!"

Jazzscene
De nieuwe artistiek leider heeft veel waardering voor zijn voorganger en is niet van plan om de programmering drastisch te wijzigen. "Als pianist heb ik iets meer contacten met zangers. Misschien dat het vaste publiek dat terugziet in mijn keuzes, maar ook ik zet in op een toegankelijke, veelzijdige programmering van klassieke muziek. Vrijdag 9 oktober openen we de reeks met Frommermann, een close-harmonycollectief, maar we hebben ook trompettist Eric Vloeimans geprogrammeerd, een goede bekende in de internationale jazzscene."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant