Afbeelding

Viore kan vooruit dankzij Heel Hilversum Helpt

Algemeen

HILVERSUM – Viore is dit weekeinde financieel flink in de watten gelegd. Het regionale centrum voor mensen die leven met kanker heeft meer dan 10.000 euro ontvangen dankzij verschillende initiatieven.

Cobien Kerssemakers-Lagers, voorzitter van Stichting Heel Hilversum Helpt, ontving dit weekeinde een bedrag van 1803 euro. Gulle gever was horecaondernemer Kees Verhoeff van onder meer restaurant Puur Smaeck. Dit bedrag had hij omgezet tijdens de laatste editie van Hilversum Alive en het benefietconcert van pianist Paolo Giacometti in het Muziekcentrum voor de Omroep, dat zondag 20 september plaatsvond.

Tastbaar
Zaterdag kwam daar nog eens een geldsom bij van 8370 euro. Dat was de opbrengst van de raadhuisbijeenkomst die Heel Hilversum Helpt hield in het meesterwerk van architect Willem Marinus Dudok. De stichting verzorgde daar onder andere een veiling. Dat gebeurde onder leiding van veilingmeester Frederik Baerveldt. "Maatschappelijke betrokkenheid is hier wel heel tastbaar", twitterde Anita Wesselius, scheidend directeur van Stichting Viore, blij.

Naam
Stichting Heel Hilversum Helpt is een samenwerking van drie Hilversumse Rotary Clubs en de jeugdafdeling Rotaract. Dit jaar is hun goede doel Viore. Via diverse activiteiten is het doel de naam van het centrum te vergroten én deze financieel een handje te helpen.

Uit de krant