Afbeelding

Hilversum krijgt ijsbaan op Stationsplein

Algemeen

HILVERSUM - Na het Dudokpark en de Langestraat komt de ijsbaan in Hilversum op een nieuwe locatie te liggen. Vanaf zondag 6 december kunnen Hilversummers de bekende oranje schaatsen onderbinden op het Stationsplein.

No Name Events heeft samenwerking gezocht met de Stichting Winter Village. Zij realiseren een kunstijsbaan en een restaurant voor het stationsgebouw, de plek waar vorig jaar het Wintercircus met Hans Kazàn nog neerstreek. De vergunningaanvraag is inmiddels de deur uit. Als het aan de twee organisaties ligt, duurt de ijspret in Hilversum langer dan tot nu toe gebruikelijk was. In eerdere jaren werd de ijsbaan een paar dagen na de jaarwisseling weer afgebroken. Op de Facebookpagina van Winter Village is het evenement aangemaakt tot zondag 31 januari.

De stichting is verantwoordelijk voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van de ijsbaan in Hilversum. Winter Village is nog op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld willen werken als ijsmeester of kaartcontroleurs en personen die mee willen helpen met de op- en afbouw. No Name Events verzorgt al jaren ijsbanen in omringende gemeenten, zoals in Laren.

Uit de krant