Langgewenst Hilversum
Langgewenst Hilversum

Marktplein wordt tijdens herinrichting in 2016 anders opgeknipt

Algemeen

HILVERSUM - Op verzoek van de marktcommissie, de vertegenwoordiging van de marktondernemers, pakt de gemeente de herinrichting van het Langgewenst anders aan. In plaats van het plein gefaseerd in de breedte op te knappen in 2016 gebeurt dat nu in de lengte.

Als de weergoden meewerken dan begint de opknapbeurt in de eerste week van februari. Het plein gaat helemaal op de schop. De werkzaamheden duren tot november en dan moet het nieuwe marktterrein een overzichtelijk evenementenplein zijn waar Hilversummers graag vertoeven. Deze hele operatie kost de gemeente meer dan 3 miljoen euro.

Westkant
Als eerste gaat het deel aan de westkant (van de voormalige Eurobioscoop) op de schop. Het plein wordt als het ware opgeknipt in twee delen. De markt vindt dan plaats aan de kant van de JT bioscoop. Deze werkzaamheden duren tot en met mei. Van mei tot begin november komt het stuk aan de JT-kant in de lengte aan bod. Hierna zijn er nog twee weken uitgetrokken om de kop van de Groest aan te pakken.

Kabels
"Er was bezorgdheid over de bereikbaarheid van de markt als mensen vanaf de Groest komen en bijvoorbeeld over planken naar de markt moesten lopen. Dat zou een te grote barrière kunnen zijn. Deze variant is voor ons wel iets duurder in verband met het aanleggen van kabels en leidingen", zei wethouder Floris Voorink.

Duurder
Iets duurder is om precies te zijn 160.000 euro. Wethouder Wimar Jaeger heeft inmiddels met de marktcommissie afgesproken dat de ondernemers hiervan een groot deel gaan terugbetalen. Het gaat om een geldsom van 100.000 euro. Dit geld ontvangt de gemeente in de vorm van een hoger markttarief. Deze regeling moet vanaf 1 januari 2017 ingaan, laat Jaeger weten.

Uit de krant