Afbeelding

Gijsbrecht naar hoger niveau tillen

Algemeen

HILVERSUM - En ineens zat er een slag in het wiel van de ondernemers op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Jarenlang konden zij uitstekend uit de voeten met de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ). Met deze gelden is hard gewerkt om de winkelstraat aantrekkelijk te maken. En toen kwam daar het Stadsfonds Hilversum, dat qua opbrengsten slechter uitpakte. De ontwikkeling van de 'Gijs' dreigde tot stilstand te komen, maar nu is er de terugkeer van de BIZ.

De vorige BIZ liep af op 1 juli. Al vrij snel kwam aan het licht dat de ondernemers het met minder euro's moesten stellen met het Stadsfonds. Via een ozb-verhoging komt het geld weer terug naar de betalers. Zo ook op de Gijsbrecht. "Het Stadsfonds bleek een remmende voorsprong", merkte Jaeger op. De gemeente sprong sinds 1 juli incidenteel bij, maar nu is besloten daar de BIZ, waar al positieve ervaringen mee waren, aan toe te voegen. Een besluit dat financieel gunstig uitvalt.

Kostenplaatje
Met de lagere opbrengsten uit het Stadsfonds zou de Gijsbrecht het gewenste peil niet meer kunnen handhaven. Aan de vele activiteiten die de ondernemers verzorgen, zoals zondag de Trots Markt die om 11.00 uur begint, zou dan een eind moeten komen. "Aan alles wat we doen zit een behoorlijk kostenplaatje en we willen de Gijsbrecht naar een nog hoger niveau tillen", stelde Monsma.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant