Afbeelding

Positieve indruk bij Facebookgroep na bezoek aan Crailo

Algemeen

HILVERSUM - Een positieve indruk hebben de vier oprichters van de Facebookgroep Liever Iets Minder Vluchtelingen over gehouden aan het bezoek aan Crailo. Zaterdag kreeg het kwartet een rondleiding over het complex van het asielzoekerscentrum.

De vier betrokken Hilversummers kregen een rondleiding van mevrouw Koppenhol. Zij brachten onder meer een bezoek aan de barak waar de ongeveer 100 vluchtelingen leven en de keuken. Zij zagen dat de asielzoekers veel zaken zelf doen, zoals koken, hun fiets repareren en nu bezig zijn met het bouwen van een rokersruimte. "Dat was wel goed om te zien", schrijven zij op hun pagina na het bezoek aan het azc. "Het was ook niet zo dat er op elke kamer tv's en koelkasten stonden. Helemaal niet. Ze hebben gewoon wat ze nodig hebben. Niet heel veel meer."

Afspraak
De wens bestond al even bij de initiatiefnemers van de Facebookgroep om een kijkje te nemen op het terrein van het asielzoekerscentrum. Maar een afspraak ging moeizaam. Wethouder Wimar Jaeger heeft het kwartet geholpen, nadat hij met ze gesproken had tijdens het D-Café dat D66 verzorgde op vrijdag 20 november. De democraat was zaterdag eveneens van de partij.

Meer hierover in HilversumsNieuws van donderdag 3 december

Uit de krant