Afbeelding

ATC staat uitgebreid stil bij overlijden Dascha

Algemeen

HILVERSUM – Familie, vrienden en klasgenoten van Dascha Graafsma zijn zondag al bijeen geweest. In Klein ATC, de dependance van het Alberdingk Thijm College (ATC) op het Peter Planciusplein, hebben zij verhalen en gevoelens gedeeld.

Dat meldt het ATC op de website. Het tragische nieuws van de 16-jarige leerling uit 4 havo bereikte dit weekeinde ook de school. "Dit is een grote schok voor ons allemaal", zo is te lezen. "Onze gedachtes zijn bij de familie en vrienden van Dascha. Wij wensen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies."

Gisteren had de middelbare school al een kleine bijeenkomst verzorgd om stil te staan bij het overlijden van Dascha. Ook in de komende schoolweek zal in de school ruimte zijn voor verdriet en rouw. "Op het ATC en Klein ATC zullen stilteplekken worden ingericht, waar bij het overlijden van Dascha kan worden stilgestaan en waar een bericht in een boek kan worden geschreven. Waar mogelijk zullen leraren en deskundigen bij de verwerking van deze gebeurtenis ondersteunen", laat de school verder nog weten.

Uit de krant