Afbeelding

Politieoefening in Hilversum baart vangkunst

Algemeen

HILVERSUM – Tevreden blikt de politie terug op de realistische oefening die vrijdag plaatsvond. Met behulp van inwoners wisten agenten de twee 'daders' op heterdaad te betrappen. Wat het korps betreft, baart oefening kunst.

De oefening, die tot op het laatste moment geheim bleef, begon vrijdagavond. De melding luidde dat er op de Simon Stevinweg inbrekers waren gezien. Direct stuurde de meldkamer agenten die niet wisten waar de oefening gehouden zou worden, naar dit deel van Hilversum. Nadat de eerst politieauto ter plaatse was, gingen de 'inbrekers' er vandoor.

Honden
De meldkamer startte een Burgernetactie en riep de hulp in van de Hilversummers. "Het was opvallend dat veel inwoners tijdens de oefening de hond gingen uitlaten of spontaan meehielpen met zoeken", meldt het Hilversumse korps. Niet veel later konden de 'dieven' in de boeien worden geslagen.

Alert
"Door regelmatig werksituaties te oefenen, zullen werkelijke heterdaadopsporingsacties beter verlopen", laat de politie weten. "Ook maakt het inwoners weer alert op verdachte situaties en personen."

Uit de krant