De sporters van het jaar 2014. Foto: Bastiaan Miché
De sporters van het jaar 2014. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum werkt aan sportinvesteringsfonds

Algemeen

HILVERSUM – Wethouder Floris Voorink van Sport maakt werk van een sportinvesteringsfonds. Samen met sportverenigingen zit hij om tafel om te kijken hoe er gezamenlijk meer geld kan vrijkomen voor de lokale sport.

De VVD-wethouder schrijft in zijn brief aan de gemeenteraad dat een sportinvesteringsfonds hard nodig is. "Onze sportbegroting ligt grotendeels vast in kapitaallasten en kan niet of nauwelijks flexibel anders worden ingezet", meldt hij. "Om toch in sport te kunnen investeren is het nodig extra gelden voor de sportinfrastructuur te realiseren. Een sportinvesteringsfonds, waarin de gemeente met partijen uit de stad deelneemt, is een uitstekende mogelijkheid om de koek voor de sport groter te maken", is het vervolg van de liberaal.

Ideefase
De gesprekken over dit fonds zijn inmiddels uit de ideefase. Het is tijd voor concreet onderzoek. Voorink zegt dat veel clubs interesse hebben in dit fonds. Tevens spreekt hij de hoop uit het plan voor het sportinvesteringsfonds later dit jaar tegelijkertijd met de nieuwe sportnota te kunnen presenteren.

Uit de krant