Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nieuw leven in de Oude Haven

Algemeen

HILVERSUM - Van een dode vijver naar een echte stadshaven: de gemeente wil nieuw leven brengen in de Oude Haven. Meer reuring en bootjes moeten daar komen. Om dat te realiseren moet Hilversum weer worden aangesloten op het waternetwerk. Daarvoor is een plan opgesteld waarin de gemeente samenwerkt met Wijdemeren.

Vicefractievoorzitter van D66, Anne S. de Jong, diende op 10 december 2014 een plan in om Hilversum en de buurgemeente weer te verbinden via het water. Het opknappen van de Oude Haven speelt daarin een belangrijke rol.

Modern
"We willen de naam van de Oude Haven omdopen in Moderne Haven", zei burgemeester Pieter Broertjes. "Het is de bedoeling dat er vóór de zomer al fluisterbootjes en kanootjes kunnen aanmeren. We verwachten zo'n achthonderd bootjes per jaar", voegt hij toe.

Baggerwerk
De vaarroute kent nog wel enkele obstakels, al is vorig jaar het nodige baggerwerk verricht. Het plan bestaat uit drie fases en gaat in totaal drie jaar duren. In een later stadium wordt bijvoorbeeld de drempel van de Zuidersluis verlaagd en komen er andere voorzieningen in de Oude Haven, zoals aanlegplekken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant