Foto: Daniëlle van Wallinga
Foto: Daniëlle van Wallinga

Scenecs Filmfestival strijkt neer in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Het Scenecs International Debut Film Festival strijkt dit jaar voor het eerst neer in Hilversum. Dat gebeurt van vrijdag 15 april tot en met vrijdag 22 april. De mediastad valt meteen met de neus in de boter, want het internationale evenement viert het tienjarig bestaan.

Voorheen was Amersfoort de standplaats van het filmfestival dat startende filmmakers van over de hele wereld een platform biedt. Ditmaal vindt het evenement plaats in Hilversum. Op welke plekken het festival gehouden wordt, wil de organisatie nog niet bekendmaken. In de mediastad voel Scenecs zich als een vis in het water.

Cruciaal
"Hilversum is een centraal gelegen stad die door de jaren heen een cruciale rol speelde in het vertellen van verhalen aan het grote publiek. Precies datgene willen wij met dit festival doen", zegt festivaldirecteur Arya Tariverdi over de nieuwe thuishaven.

Wij zijn de mediastad
Wethouder Wimar Jaeger van Cultuur vindt het festival goed passen in Hilversum. "Wij zijn de mediastad. Hier verbinden wij verhalen met techniek, vakmanschap en ruimte voor innovatie. Dat is precies de reden waarom wij zo blij zijn met Scenecs."

Campus
Vanwege de tiende editie pakt de organisatie meer uit. Er is een uitgebreid programma vol films, workshops en een grand gala als afsluiter van het filmfestival. Daarnaast zoekt zij samenwerking op het gebied van educatie. Zo denkt de organisatie aan het oprichten van een Scenecs-campus. Studenten van landelijke mediaopleidingen krijgen de kans via een coachingsprogramma een eigen korte film te gaan maken. Het resultaat is tijdens het festival te zien.

Uit de krant