Afbeelding
Patrick Weening

De schoonheid van Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Waarom leggen we wel de pracht en praal van andere steden en landen vast, maar hebben we zelden oog voor de schoonheid van de eigen woonomgeving? Hoe mooi het hier kan zijn, laten fotoclub De Beeldjagers en wijkblad Je Meent het zien.

Aanleiding is het veertigjarig bestaan van de Hilversumse Meent en ook de fotoclub mag veertig kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. De besturen van de Stichting Hilversumse Meent en De Beeldjagers waren het erover eens dat dit gevierd moest worden. De fotoclub pakte vorig weekeinde uit met een fototentoonstelling in wijkcentrum De Kruisdam. Wethouder Arjo Klamer opende de expositie.

Tegelijkertijd is er een tijdschrift uitgekomen waarin de schrijvers in de geschiedenis gedoken zijn van de wijk, die zo'n 110 hectare beslaat en ruim vierduizend bewoners telt. Dit magazine vervangt voor één keer het wijkblad. Met tal van foto's, verhalen, herinneringen en anekdotes wordt een beeld geschetst van veertig jaar Hilversumse Meent. Het stuk grond, dat sinds de jaren 70 is bebouwd, heette volgens de gemeente-atlas van Nederland van 1871 Gooische Meent.

Het HilversumsNieuws mocht fraaie foto's laten zien.

Lees verder in de digitale editie

Foto: Sybrand van der Meulen

Uit de krant