Afbeelding

Wasmeer krijgt eindelijk modern onderkomen

Algemeen

HILVERSUM - Het geloof in de nieuwbouwplannen van HSV Wasmeer was bij sommige leden helemaal weg. Al twee jaar lag de kuil, die naast de huidige accommodatie ligt, klaar. Nu is het eindelijk dan zover. Dinsdag is officieel de start gemaakt van de realisatie van het moderne onderkomen van de club.

Voor Wasmeer is dit traject er één geweest van de lange adem, waarbij een zuurstofmasker nodig is geweest om voor luchttoevoer te kunnen blijven zorgen. Het huidige complex, dat zestig jaar oud is, voldoet niet aan de voorwaarden en wensen van nu. Dat is al enkele jaren zo. Plannen voor nieuwbouw dateren vanaf 1999, zo vertelt Paul Steinpatz namens Wasmeer.

Zestien jaar geleden lag het plan voor om de vereniging te verhuizen. Even verderop, bij de speelweide, zou de vereniging dan verder kunnen gaan. Het idee daar was om de velden achter elkaar te leggen. "Dat is niet doorgegaan", zegt Steinpatz. "Achteraf maar goed ook, anders had wethouder Voorink nooit zijn handtekening gezet, want dan had hij nu een probleem met de HOV-lijn."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant