Afbeelding

Dagboek Anne Frank op tafel bij Toneel Spreekt

Algemeen

HILVERSUM - Negen acteurs en één verteller van Toneel Spreekt lezen op 4 mei in Hilversum een indrukwekkende toneelbewerking van het dagboek van Anne Frank. Er is een bijzondere gastrol voor Léonie Sazias.

Toneel Spreekt is een hechte groep Hilversumse regisseurs en acteurs die de koppen bij elkaar hebben gestoken en hebben besloten om maandelijks met elkaar een toneelstuk te lezen met publiek erbij. Publiek is naast toeschouwer voornamelijk luisteraar. Deze groep is ontstaan in de roerige tijd rond het wel of niet sluiten van Theater Achterom. Het besef dat met de sluiting een mooie plek om toneelvoorstellingen neer te zetten zou verdwijnen, was de kiem voor dit idee.

Léonie Sazias
Bijzonder is dat in deze editie een gastrol is weggelegd voor Léonie Sazias. Zij was enorm enthousiast over de lezing van het toneelstuk 'Equus' en heeft een speciale binding met het stuk over Anne Frank. Hieruit is spontaan het idee ontstaan om haar voor een rol te vragen

Als locatie is bewust gekozen voor de ongedwongen sfeer van muziekcafé De Koning: een bijzondere plek met een grote ruimte, maar toch met een intiem karakter. Publiek kan lekker met een drankje aanschuiven.

Koninginneweg 135-137 Hilversum, toegang is gratis. De zaal is om 19.00 uur open.

Uit de krant