Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

OM start strafrechterlijk onderzoek naar Tergooi

Algemeen

HILVERSUM – Tot verbazing van Jeanne van Kasbergen maakt justitie toch werk van de dood van haar zoon, de 21-jarige Rogier Mooij. Het openbaar ministerie (OM) start een strafrechtelijk onderzoek naar het Hilversumse Tergooiziekenhuis, dat fouten gemaakt zou hebben, met zijn dood als gevolg. Dat meldt De Volkskrant vandaag.

Van Kasbergen reageert verbaasd. Volgens haar zijn de feiten niet veranderd. Dat het OM het dossier nu wel wil uitpluizen heeft te maken met alle media-aandacht. Dat vermoeden spreekt zij althans uit in het landelijk dagblad.

Het OM verklaart de zaak te onderzoeken naar aanleiding van het inspectierapport dat in maart is uitgekomen. Hierin staat onder andere dat de zorg van de longarts 'ernstig tekortschoot'. Tevens meldde de inspectie dat de arts zich voor het tuchtcollege moet verantwoorden.

Mooij meldde zich op 3 november 2014 met hevige borstklachten en benauwdheid op de eerste hulp in Tergooi Blaricum. Later kwam hij in Hilversum terecht, waar de 21-jarige overleed zonder dat een arts ook maar naar hem had gekeken.

Als justitie daadwerkelijk overgaat tot vervolging dan lopen er twee strafzaken tegen het Hilversumse ziekenhuis. Tergooi wordt al vervolgd voor het overlijden van een patiënte die in 2010 van de operatietafel viel. Het hof van Amsterdam besloot in februari dat het ziekenhuis hiervoor vervolgd wordt.

Uit de krant