Hoogerheide Tennis.
Hoogerheide Tennis.

Omwonenden ervaren lichthinder bij tennisclubs

Algemeen

HILVERSUM – Kunstlicht is nodig voor diegenen die in de avonduren een balletje willen slaan. Lang niet iedereen is blij met die verlichting. Omwonenden van HLTC Hoogerheide en HLTC Gooiland hebben geklaagd over lichthinder. Dat is het antwoord van wethouder Floris Voorink op vragen van zijn eigen VVD-fractie.

De liberalen wilden van Voorink weten of hij op de hoogte was van de klachten over lichthinder bij de tennisclubs aan respectievelijk de Ceintuurbaan 2a en het Oostereind 96. De materie is niet nieuw voor hem, zo is zijn reactie. "De gemeente treedt handhavend op bij Hoogerheide vanwege lichthinder", is de bevestiging.

"Hoogerheide mag met de huidige armaturen het licht op een deel van de banen niet meer aandoen. Gesprekken zijn gaande om tot een oplossing te komen voor zowel de sportvereniging als de omwonenden", is het vervolg van Voorink. Bij Gooiland is de situatie net even anders. Bij deze tennisclub is wel sprake van klachten en een handhavingsverzoek, maar de vereniging overschrijdt de norm niet, geeft de wethouder duidelijk aan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant