Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Stapstenen op de Groest moeten zorgen voor betere veiligheid

Algemeen

HILVERSUM – Voetgangers, fietsers en scooterrijders maken allemaal gebruik van de Groest. Om hen erop te wijzen dat zij zich in een zogenoemde 'sharedspacegebied' begeven heeft de gemeente Hilversum gisteren vier stapstenen geplaatst.

De loopruimte tussen gevel en buitenterrassen verandert binnenkort. Dit komt doordat er gestart wordt met een proef op de Groest. In het horecaoverleg van februari is de wens uitgesproken door de horecaondernemers om de opstelling van de terrassen te laten zoals tijdens de proef het geval was. Dit betekent het opheffen van de loopruimte.

Onveilig
Meerdere bewoners hebben hun zorgen uitgesproken dat er dan niet meer tussen de terrassen door kan worden gelopen. Zij moeten dan de Groest op, waar fietsers en bromfietsers af en aan rijden. Dat wordt als onveilig ervaren. In overleg met de politie, een verkeersdeskundige en de gemeente is besloten de Groest aan te merken als 'sharedspacegebied'. Met stapstenen worden gebruikers van de Groest nu geattendeerd op het feit dat zij zich in een dergelijk gebied bevinden. Hiermee willen de initiatiefnemers het veiligheidsgevoel verbeteren.

Uit de krant