Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Bestuur GNR akkoord met uitstel van massale bomenkap

Algemeen

HILVERSUM – Het dagelijks bestuur van het Goois Natuurreservaat (GNR) is akkoord met het voorstel dat interim-voorzitter Karen Heerschop gisteren heeft ingediend. Daarmee is de massale bomenkap voorlopig van de baan.

Zaterdag verklaarde Heerschop bij de opening van natuurbrug Hoorneboeg dat zij aan haar bestuur zou vragen om de aanleg van de natuurverbinding uit te stellen, zodat onder andere met omwonenden opnieuw naar de plannen gekeken kan worden. Daar heeft het bestuur nu ja tegen gezegd. Hiermee lopen de plannen zeker een jaar vertraging op.

Natuurbelang
"Het natuurbelang staat bij ons voorop", is de reactie van Heerschop. "We hebben nog steeds de opdracht de natuurgebieden aan elkaar te verbinden, maar dat hoeft niet strijdig te zijn met belangen van omwonenden en gebruikers van het natuurgebied. Daarom willen we omwonenden actief met ons mee laten denken."

Kritiek
De kritiek was groot op het plan op van bosgebied heide te maken tussen de Hoorneboeg en het Hilversums Wasmeer. Het GNR heeft de afgelopen weken meer dan tweehonderd reacties gehad op het plan. De meeste daarvan kwamen van mensen die in de buurt van het gebied wonen, zoals de bewoners van de Utrechtseweg.

Waarborgen
De natuurorganisatie gaat de komende maanden een aanpak opstellen die moet waarborgen dat omwonenden en gebruikers van de natuurgebieden bij planvorming mee kunnen denken en inbreng kunnen aanleveren. Deze aanpak gaat zij ook gebruiken bij besluitvorming bij andere grote projecten in gebieden van het GNR.

Uit de krant