Paul de Leeuw en Jan Müller in Beeld en Geluid. Foto: Studio Gemini
Paul de Leeuw en Jan Müller in Beeld en Geluid. Foto: Studio Gemini

Paul de Leeuw in Wall of Fame in Beeld en Geluid

Algemeen

HILVERSUM - Het portret van Paul de Leeuw hangt sinds gisteren in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De presentator onthulde zelf zijn portret.

Op de glazen wand in de hal van het Hilversumse museum zijn mediapersoonlijkheden te zien die een prijs voor hun gehele oeuvre hebben ontvangen. Eerder dit jaar ontving De Leeuw tijdens de uitreiking van de TV-Beelden de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

Betekenis
Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. In het verleden waren dit onder andere Ria Bremer, John de Mol, André van Duin en Mart Smeets.

Gouden Stuiver
"Ik ben enorm blij met deze Oeuvre Award die ik vanmiddag in Beeld en Geluid heb ontvangen", zei De Leeuw gistermiddag. "Ik vind het geweldig dat ik in hetzelfde jaar deze prijs naast de Gouden Stuiver ontvang." 

Toekenning
De toekenning van de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2016 lag in handen van Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van de tv-beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (Bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award in 2015).

Rijk geschakeerd
"Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma's", zo is te lezen in het juryrapport.

Uit de krant