Afbeelding

Liebergerweg stelt Hunkemöller ultimatum

Algemeen

HILVERSUM - En opeens is de straatcoach er wel, terwijl zijn komst al in juni was afgesproken. Heeft dit iets te maken met de keuze om de pers te benaderen over de verkeersoverlast in de Liebergerweg? De bewoners van de straat denken van wel en kiezen nu voor een harde lijn. "Wij stellen zowel de gemeente als Hunkemöller een ultimatum om nu eindelijk wat aan de verkeersoverlast te doen", zegt Martin Triebels ferm.

"Wij zijn al het grote vrachtverkeer door onze straat helemaal zat", zegt Triebels. Hij woont al ruim 47 jaar aan de Liebergerweg en ziet dat het almaar drukker wordt. Hij laat foto's zien van grote vrachtwagens die tot bijna in de voorgevels rijden om de draai naar het laad-en-losdock van lingerieketen Hunkemöller te kunnen maken.

Groei
Op andere foto's staan vrachtwagens vast in de straat en kan er niemand meer passeren. "Ook voetgangers en fietsers zijn hier hun leven niet meer zeker", stelt hij vast. "De chauffeurs kunnen er niets aan doen, maar Hunkemöller is enorm gegroeid. De keten heeft winkels in heel Europa die allemaal vanuit dit straatje hun voorraden krijgen. Dat loopt spaak."

Emoties
Het is volgens hem dan ook niet verwonderlijk dat de gemoederen en de emoties tijdens de laatste bewonersvergadering vorige week hoog opliepen. "We hebben achter de schermen al verschillende keren met de gemeente en Hunkemöller gesproken. In juni is al toegezegd dat er een straatcoach zou komen, maar pas nadat we de pers hebben opgezocht, gebeurt er wat. Daarom blijven we nu deze harde lijn volgen met een ultimatum: de distributie moet hier stoppen als het huurcontract van Hunkemöller afloopt in 2019."

Medebuurtbewoner Herman Schepers voegt daar meteen aan toe: "En in de tussentijd willen we echt minder overlast."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant