Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Dierenasiel Crailo zou in 2017 weer zwerfdieren op kunnen vangen

Algemeen

HILVERSUM – Nieuwe ronde, nieuwe kansen in 2017. Dat geldt voor het college van burgemeester en wethouders ook voor de opvang van zwerfdieren in Dierenasiel Crailo.

Daarmee reageert het gemeentebestuur op artikel 41-vragen van Hart voor Hilversum. De partij wilde duidelijkheid hebben over de Dierenambulance en de opvang van zwerfdieren.

Wettelijke taken
Sinds dit jaar is Crailo niet later de plaats waar de zwerfdieren in Hilversum worden opgevangen. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort neemt deze taak op zich, zo heeft de meerderheid van de politiek besloten. Volgens wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok had het Hilversumse asiel een aantal zaken niet op orde, waardoor Hilversum een overeenkomst is aangegaan voor de uitvoering van de wettelijke taken met de Amersfoorters.

Weer gewoon
Hart voor Hilversum was faliekant tegen deze beslissing. De oppositiepartij laat nu weten dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Dierenasiel Crailo heeft goedgekeurd en dat de Belastingdienst recentelijk de ANBI-status grondig heeft onderzocht en bevestigd. Redenen om het hoofdstuk te sluiten en de zwerfdieren weer gewoon in Hilversum op te vangen. Toch?

Overblijft
"De gemeenteraad heeft besloten dat de uitvoering van de wettelijke taak opvang van zwerfdieren vanaf 1 januari wordt aanbesteed. Het staat de St. Dierenasiel Crailo vrij om op die aanbesteding in te schrijven. Met de partij die op basis van de aanbestedingsselectie overblijft, zullen wij een overeenkomst sluiten", luidt het formele antwoord van het college.

Uit de krant