Raadslid Akrouh
Raadslid Akrouh

Gekraste hakenkruizen 'geen gewone vernieling'

Algemeen

HILVERSUM – Dat de politie de hakenkruiszaak heeft willen afdoen als een gewone vernieling gaat er bij PvdA'er Saami Akrouh niet in. Het Hilversumse raadslid is verontwaardigd over de manier van handelen van de politie, zo schrijft in zijn betoog dat op de website van de partij is gezet.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij een joodse familie hakenkruizen op hun auto's gekrast. Een antisemitische hate crime, zoals Akrouh het omschrijft. In zijn ogen had de politie hier veel adequeter op moet handelen en niet tegen de Hilversumse vrouw had moet zeggen dat zij maar 112 had moeten bellen.

Vergiftigen
"Niks enkelvoudige vernieling; dit is een hate crime die angst wil aanjagen onder alle inwoners met een joodse achtergrond en onze samenleving wil vergiftigen met haat. Dat kan ik niet accepteren", aldus de sociaaldemocraat.

Veilig
"Hilversum heeft een samenleving nodig waarin mensen zich veilig genoeg voelen om contacten te leggen, naar school te gaan, hier zonder angst te wonen en te werken", luidt zijn toevoeging.

Huiselijk geweld
Akrouh vindt dat de gemeente discriminatie, racisme en antisemitisme net zo moet aanpakken als huiselijk geweld. Dan zet de politie speciaal getrainde agenten in die de daders moeten opsporen en naar de rechter brengen; ook zonder aangifte.

Vragen
Tevens rekent de PvdA'er erop dat burgemeester Pieter Broertjes bij de korpschef op deze speciaal getrainde agenten gaat aandringen. De burgervader heeft al negen vragen van Akrouh op zijn bordje liggen naar aanleiding van het incident met de gekraste hakenkruizen in de auto's van het joodse gezin.

Uit de krant