Foto: Ambiance van der Wal
Foto: Ambiance van der Wal

Van der Wal helpt bij horrenproject Malawi

Bedrijven

HILVERSUM – Naast ondernemen is maatschappelijke betrokkenheid voor veel bedrijven belangrijk. Tot die club hoort ook Ambiance Zonwering van der Wal. De Hilversumse onderneming zet zich in voor de strijd tegen malaria.

Werknemer Scott Kapinga gaat op zaterdag 11 februari horren plaatsen in een aantal door Cordaid gesteunde ziekenhuizen in Malawi. Dat gaat hij samen doen met Luxaflex. "Op deze manier dragen wij ons steentje bij in de strijd tegen de dodelijke ziekte malaria", zegt directeur Daniel de Wild.

Simpel
Het effect van het plaatsen van de horren bij de ziekenhuizen in het Afrikaanse land is groot. De malariamug krijgt daardoor beduidend minder kans om de hospitalen binnen te komen. De werknemers en de patiënten, die op hun zwakst zijn, zijn door deze simpele maatregel beter beschermd tegen malaria. "Hoewel simpel te voorkomen, is malaria namelijk nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken onder zwangere vrouwen en jonge kinderen in Afrika", laat het Hilversumse bedrijf weten.

Eigen omzet
Het horrenproject is een initiatief van Luxaflex. Het bedrijf besteedt een deel van de eigen omzet aan het verbeteren van de leefomstandigheden, zoals in dit geval in Malawi. Zij roept onder meer Luxaflexdealers op om zich aan te sluiten bij deze actie. 

Bijdrage
Van der Wal steunt het project en Kapinga is een van de gekozen monteurs. "Ik ben bijzonder blij dat ik ben verkozen om een bijdrage te leveren aan dit project", is de reactie van de vestigingsmanager. "Ik zie ernaar uit en ga alles op alles zetten om dit project te laten slagen", besluit Kapinga.

Uit de krant