Afbeelding

Afspraken: voorraad sociale huizen blijft op peil

Politiek

HILVERSUM - 783 nieuwe sociale huizen moeten de voorraad sociale huurwoningen en koopwoningen de komende jaren op peil houden. Zo hebben gemeente en woningcorporaties afgesproken. 

"Deze prestatieafspraken zijn een belangrijke stap voor het woonbeleid van Hilversum," aldus wethouder Nicolien van Vroonhoven. "Met de woningcorporaties en de huurdersorganisaties spreken we onder meer af de voorraad sociale huurwoningen de komende jaren op peil te houden. Een taskforce gaat er voor zorgen dat de gezamenlijke ambities met betrekking tot de sociale voorraad worden gerealiseerd. Ik waardeer de samenwerking met onze partners in het wonen ten zeerste. Ook in de toekomst zullen we blijven samenwerken aan de Hilversumse woonambities"


Wethouder Nicolien van Vroonhoven

Komende jaren wordt er veel geïnvesteerd in nieuwe woningen, meer verscheidenheid in het woningaanbod, meer keuzemogelijkheid voor bewoners en hierdoor wordt de doorstroming bevorderd mede door het inzetten van een wooncoach. Er wordt in de bestaande voorraad geïnvesteerd, bijvoorbeeld waar het gaat om verduurzamen.

De partijen
De afspraken zijn gemaakt tussen woningcorporaties de Alliantie, Het Gooi en Omstreken, Dudok Wonen, Habion en Woonzorg Nederland, huurderorganisatie HBV de Alliantie Gooi en Vechtstreek, huurdersorganisatie Het Gooi en Omstreken en de gemeente Hilversum.

Uit de krant