Afbeelding

'Het is gewoon tof dat je er bent, Davy!'

Algemeen

HILVERSUM – Ondanks dat het de derde keer was dat de jury Davy Klaassen tot Sportman van het Jaar bekroonde, leek de Ajacied stil te vallen. Met een medaille om zijn nek, een bos bloemen in zijn hand én de zilveren schaal stond hij in alle bescheidenheid op het podium. In een paar korte woorden liet de 22-jarige Hilversummer weten blij te zijn met de uitverkiezing.

Presentator Cors Westerdijk had nog wel een paar woorden voor de middenvelder. "Ik ken veel topsporters en lang niet allemaal zouden zij hier zijn", zei hij. "Jij bent hier. Jij bent topsporter. Het is gewoon tof dat je er bent. Dat toont dat je niet vergeten bent waar je vandaan komt", was zijn bemoedigende commentaar.

Clubgenoot
Wereldkampioene tijdrijden op de weg Marti Valks won bij de vrouwen. Dat zij deze titel in de wacht sleepte, had zij onder andere te danken aan De Adelaar-clubgenoot en concurrent Carolien van Herrikhuyzen. De baansprintster, die vorig jaar eveneens een wereldtitel won, had Valks zelf genomineerd voor de Hilversumse sportverkiezing.

Talent
Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Hilversum mag zich de beste sportploeg van 2014 noemen. De Hilversummers reikten tot de beste vier van het land. Zeilster Odile van Aanholt werd gekroond tot sporttalent en de kampioensploeg  van Victoria E1 kwam als meest talentvolle ploeg uit de bus.

Damesvoetbal
Scott Kingma is de winnaar van de nieuwe categorie bij de Hilversumse sportverkiezing. Het lid van de Gooise Atletiek Club hoorde op het podium dat hij de special sporter van vorig jaar is. Olga Lundgren stond donderdag voor de vijfde keer op het podium als genomineerde, in het verleden onder meer als voetbalster van sc 't Gooi. Tot aan donderdag gingen alle prijzen aan haar neus voorbij, maar de vrouw die het hart van het meiden- en damesvoetbal is bij 't Gooi werd verkozen tot Sportvrijwilliger van het Jaar.

Uit de krant