Afbeelding

Politie lost waarschuwingsschoten om snelkraker op te kunnen pakken

Politie

HILVERSUM – Een dertigjarige man uit Almere is aan het einde van de ochtend door de politie in de kraag gegrepen op de Van Riebeeckweg, bij Tergooi.  De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een snelkraak in Kortenhoef. Tijdens de jacht op de Almeerder omstreeks 11.50 uur losten agenten waarschuwingsschoten

Vannacht, even voor 5.00 uur, kwam de melding binnen van een snelkraak bij een winkel aan de Meenthof in Kortenhoef. Twee mannen met donkere kleding laadden spullen vanuit de zaak in een auto en reden vervolgens weg richting kerklaan in een zwarte Volkswagen Golf.  Agenten konden de auto een tijd achtervolgen door Hilversum, richting de A1 naar Amsterdam. De wagen raakte even uit zicht, maar op de A27 richting Utrecht, konden zij de achtervolging hervatten. Toch wisten de verdachten te ontkomen. Een Burgernetactie werd ingezet.

Sprong
Vrijdag rond 11.50 uur meldde een Burgernetdeelnemer dat zij de auto met hetzelfde kenteken zag in het centrum van Hilversum. Wetsdienaren volgden de auto, die met hoge snelheid de A27 op reed richting Utrecht en later weer terugreed naar Hilversum. Bij het ziekenhuis reed de verdachte het parkeerterrein op. Hij sprong uit de auto en werd verder te voet achtervolgd door agenten. Toen hij niet wilde stoppen, losten zij waarschuwingsschoten af. Daarop konden zij de verdachte aanhouden.

Tweede verdachte
De Almeerder is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte van de snelkraak en onderzoekt of de man bij meer zaken betrokken is.

Uit de krant