Afbeelding

Jubileumdag vrouwenvoetbal bij 't Gooi

Algemeen

HILVERSUM - In het jaar dat sc 't Gooi 110 jaar bestaat, viert de vereniging eveneens de dertigste verjaardag van het vrouwenvoetbal. Dat gebeurde zondag 12 april tijdens de geel-zwarte vrouwendag.

In het seizoen 1984-1985 is er gestart met het eerste meisjesvoetbalteam bij de Hilversumse Voetbal Vereniging 't Gooi. "Onze club was een van de pioniers op het gebied van meisjesvoetbal", zo meldt Olga Lundgren namens de vereniging. Inmiddels is de HVV, Sport Club 't Gooi geworden en is het takje uitgegroeid tot een bloeiende boom. "Dertig jaar later voetballen er bijna driehonderd meisjes en vrouwen bij onze club: van de beginnende speelster, het supertalent uit de regio, tot de speelster van het eerste elftal en de 35+ veterinnen. Deze ontwikkeling is ook Ajax niet ontgaan. Sinds 2013 werkt de Hilversumse club samen met Ajax-vrouwen en heeft zelfs een speelster van 't Gooi, Babiche Roof het eerste elftal van Ajax gehaald. Ook wordt elk jaar het Gooische Vrouwen", vertelt zij verder.

Zondag speelde dames 1 een wedstrijd tegen Amerika onder de 18 jaar. Pas aan het einde van de wedstrijd wisten de Amerikanen te scoren. Het werd 0-2. De meisjesjeugd kwam in de ochtend in actie tijdens het groot mixtoernooi. Daarnaast was er ook nog een grote reünie op het gras: veterinnen, oud-leden en senioren speelden onderling een wedstrijd. De dames sloten de jubileumdag af met een barbecue voor 225 mensen.

Uit de krant