Afbeelding

Hilversums college doet concepten in de ban

Politiek

HILVERSUM – Het is over en uit met het verstrekken van concepten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het gemeentebestuur geeft alleen nog concepten af als daar een raadsmotie voor wordt ingediend. Het openbaar maken van concepten leidt tot verwarring, zo blijkt nu de discussie over het bluswater langs het spoor opnieuw is opgelaaid.

"Er is nu een situatie gecreëerd die schade berokkent aan de burgemeester. Alsof hij aan het rotzooien en sjoemelen is met rapporten. Maar ernstiger nog: er is schade berokkend aan de gemeente. Wij moeten kunnen werken op basis van vertrouwen", aldus wethouder Wimar Jaeger.

Ramp
Het college reageert hiermee op de bevindingen van Karin Walters, raadslid van Hart voor Hilversum. Zij had het conceptrapport van ingenieursbureau Arcadis opgevraagd. Dit bureau onderzocht of Hilversum beschikt over voldoende bluswater langs het spoor, ook als er een ramp voltrekt met een trein die gevaarlijke stoffen vervoert. De politica heeft de definitieve versie en het concept naast elkaar gelegd en constateerde enkele opmerkelijke veranderingen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant