Afbeelding

Echtpaar bestolen door indringer

Politie

HILVERSUM - Een bejaard echtpaar uit Hilversum is dinsdag in hun eigen woning beroofd van pinpassen en sieraden.

Rond 14.30 uur belde een onbekende man aan bij de woning van het echtpaar aan de Bonnikestraat. De 89-jarige bewoner liet de man binnen, omdat hij dacht dat het een medewerker van de apotheek was. De man sprak in een buitenlandse taal en was moeilijk te verstaan, maar kwam vriendelijk over.

Met een smoes werd de bewoner naar de keuken geleid. De indringer is op dat moment vermoedelijk de slaapkamer ingedoken, verliet kort daarna de woning en stapte in een auto met een buitenlands kenteken. Even later ontdekte het echtpaar dat er pinpassen en sieraden waren gestolen. Uiteindelijk bleek dat er geld gepind was met de passen.

Stoppelbaard
De politie geeft het volgende signalement: de verdachte is ongeveer 1,70 meter lang, heeft lang zwart haar en een stoppelbaard. Hij droeg blauwe casual kleding. Hij sprak in een buitenlandse taal en reed in een zwarte auto van een onbekend merk, maar in de uitvoering sedan, met een buitenlands kenteken. In de auto zat ook een vrouw die een sigaret rookte. Informatie die de politie kan helpen is welkom op 0900-8844.

Uit de krant