Afbeelding

Welstand positief over plan KRO-complex

Algemeen

HILVERSUM - De commissie Welstand en Monumenten heeft positief geadviseerd over het plan van Stebru Transformatie voor het KRO-eiland.

"Een eerste concrete stap naar een oplossing voor een terrein dat al 15 jaar lang staat te verpauperen", zo bericht wethouder Nicolien van Vroonhoven aan de Hilversumse gemeenteraad.

Het is de bedoeling dat er 85 (woonzorg)seniorenappartementen komen. Het monumentale entreegebouw en de monumentale aanbouw uit 1954 kan volledig worden gerestaureerd. De geluidsstudio wordt herbouwd met behoud van de oorspronkelijke massa, vorm en kleur. In het plan worden aan de Julianalaan twee 'villa-achtige gebouwen' gerealiseerd en op de kop Emmastraat/Koningsstraat zou een nieuw appartementencomplex moeten komen.

Bezwaar
Bewonersvereniging Julianalaan, de Historische Kring Albertus Perk, de Stichting Hilversum, Pas Op!, Stichting het Cuypersgenootschap en de Erfgoedvereniging Heemschut hebben bezwaar tegen het plan. Ze vinden het aantal appartementen te groot en ze moeten er niet aan denken dat de dubbele villa aan de Julianalaan vervangen wordt door nieuwbouw. 

Advies RCE
De volgende stap is dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een advies uitbrengt. Dat gaat tot maximaal twee maanden duren. Dit advies wordt vervolgens meegenomen in de procedure van de uitgebreide omgevingsvergunning.

Uit de krant