Hilversum en De Vecht treffen elkaar opnieuw.

FC Hilversum bereikt moeizaam tweede ronde nacompetitie

Sport

HILVERSUM - Heel moeizaam bereikte FC Hilversum de tweede ronde van de nacompetitie. Zaterdag 30 mei komen de groen-witten op eigen veld uit tegen De Vecht, nadat zij afgelopen zaterdag met veel pijn en moeite Elinkwijk met 0-1 opzijzetten in Utrecht.

De ploeg van trainer Rick Schipper moest scoren in Utrecht om een ronde verder te komen. Een week eerder bleven beide teams steken op 0-0. Dat was vier dagen na het verloren beslissingsduel in Zeist tegen DHSC. De Utrechters wonnen met 3-1 en pakten in het onderlinge treffen de titel in de derde klasse, waardoor de Hilversummers waren aangewezen op promotie-degradatiewedstrijden.

Afstandsschot
Elinkwijk was zeker in de eerste helft de betere, maar kon dat mede door goed keeperswerk van Emile van Delft niet uitdrukken in de stand. Na de thee was de wedstrijd meer in balans. Kansen waren er over en weer. Uiteindelijk besliste een afstandsschot van Burak Ugur in de 64ste minuut het duel. Elinkwijk kreeg kansen op de gelijkmaker, maar zelfs een strafschop was niet aan de thuisploeg besteed. Van Delft hield ook in deze situatie zijn doel schoon.

Nu wacht een tweeluik tegen De Vecht, een tegenstander die Hilversum in de reguliere competitie ook al tegenkwam. Op 9 mei, de laatste speelronde, won de brigade van Schipper daar nog met 1-5. De aftrap is zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Crailoo.