Afbeelding

Het hoorspel maakt een revival door

Algemeen

HILVERSUM - Het hoorspel is terug van weggeweest. Het maken en luisteren is helemaal hip. "Je kunt wel spreken van een revival", aldus Nicolette de Gooijer van Schoolstudio.

Zaterdag gaf De Gooijer samen met Arno Rodenburgh drie workshops hoorspel maken in Bibliotheek Hilversum. Dat gebeurde in de Week van het Luisterboek. De Hilversumse bieb aan de 's-Gravelandseweg zag dit wel zitten en zo ging jong en oud zaterdag aan de slag met het hoorspel. "Ze gingen zo intensief met elkaar aan het werk dat ze na afloop als beste vrienden uit elkaar gingen", aldus de onderneemster.

Media
Tevens stelt de Hilversumse dat het hoorspel echt niet meer iets van vroeger is. De nieuwe mogelijkheden bieden juist nu veel kansen. "Met alle nieuwe media is het nu niet moeilijk meer om geluiden op te nemen en een verhaal te vertellen", verklaart De Gooijer.

Zaterdag is het idee ontstaan om het hoorspelidee verder uit te rollen. Schoolstudio hoopt op samenwerking met de lokale radio en is op zoek naar zorginstellingen, zodat ook mensen die minder mobiel zijn naar een hoorspel kunnen luisteren. 

Uit de krant