Afbeelding

Goede start voor eerste pinksterfestival in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Hans Dulfer had maandag geen plannen om wat maaltijden voor te bereiden in Club Rex. Toch stond hij in de keuken. De zaak aan de Groest stond zo vol dat de bekende saxofonist besloot zijn optreden te geven tussen de potten, pannen en het gasfornuis.

"Vanaf het allereerste optreden om 14.00 uur in Café nulvijfendertig stond het ramvol", bevestigt Leon Zwaans, directeur Podium de Vorstin. Voor Zwaans en de deelnemende horecaondernemers was dit het bewijs dat een festival langs diverse kroegen in de binnenstad goed aanslaat. Het pinksterfestival kenmerkte zich door jazz-, blues en souloptredens tussen 14.00 en 22.00 uur. Dertien acts op dertien verschillende locaties trokken veel publiek. "Voorzichtig aan kunnen we zeggen dat Hilversum de weg weet te vinden naar het centrum als daar een festival is", meent Zwaans.

Al sinds vorig jaar bundelt een deel van de ondernemers en de Vorstin de krachten. Het paasfestival was vorig jaar hun eerste gezamenlijke evenement. Het pinksterfestival is de nieuwste loot aan de boom en keert zeker in 2016 terug. Daarnaast hebben de partijen nog meer plannen die zij samen uit willen voeren.

Uit de krant