Afbeelding

Voorink: 'Afsluiten Minckelersstraat in zomer kan echt niet anders'

Algemeen

HILVERSUM - Wenselijk is het niet, maar het gelijktijdig afsluiten van twee uitvalswegen komende zomer kon niet voorkomen worden. Dat was de mededeling van wethouder van Verkeer, Floris Voorink, aan de gemeenteraad.

De liberaal gaf te kennen dat het afsluiten van twee uitvalswegen slechts bij hoge uitzondering gebeurt. "Het kan echt niet anders", zei hij stellig. Daarnaast zei hij dat de volledige afsluiting van de Minckelersstraat een relatief kleine groep Hilversummers betreft. "Dit gaat zeker overlast veroorzaken, maar we hebben goed naar de effecten gekeken. Daar komt bij dat het niet de eerste keer is dat we wegen afsluiten. We kennen de gevolgen. Ons inziens is dit een aanvaardbare situatie."

Chaos
De politiek wilde van de VVD'er waarom de Hilversummers van eind juni tot en met eind augustus ook de Minckelersstraat (bij Anna's Hoeve) niet meer kunnen gebruiken. De ChristenUnie stelde daar onder meer vragen over. Daar haakten Hart voor Hilversum en de Partij van de Arbeid op in en spraken hun zorgen uit voor een verkeerschaos in Oost. Deze wegwerkzaamheden vallen samen met de klus aan de N525. Vanuit Hilversum is de A1, richting Laren, tot en met september ook al niet te gebruiken.

Uit de krant