Afbeelding

Voetbalmeiden 't Gooi houden Oranje droomslaapfeest

Algemeen

HILVERSUM - Stoere mannen zetten vroeger hun wekker om Muhammed Ali te kunnen zien boksen in het holst van de nacht. Zo'n 35 meiden van sc 't Gooi besloten in de nacht van zaterdag op zondag hun Oranje-helden live aan het werk te zien. Het Nederlands vrouwenelftal maakte immers haar debuut op het wereldkampioenschap in Canada.

De wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland begon om 3.00 uur. Met spekkies en chips bleven de magen gevuld, maar dat kon het geeuwen toch niet tegengaan. Vanuit de slaapzaal versleepten de voetbalsters kussens en slaapzakken om zo goed mogelijk naar de partij te kunnen kijken. Dit alles werd vastgelegd door twee cameraploegen: het Jeugdjournaal en de KNVB legden alles vast op film.

Diehards
De treffer van Lieke Martens ging gepaard met veel gejuich in de kantine van 't Gooi. Dit bleek ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Het niveau werd minder en voor veel meiden werd het echt vechten tegen de slaap. "De echte diehards zagen geeuwend Oranje de tweede helft de voorsprong met keihard werken weten vast te houden. Zo werd de eerste WK-overwinning een feit. Al hadden niet alle meiden het eind van de wedstrijd gehaald. Zij lagen al lekker te slapen in de sporthal", meldt Olga Lundgren van sc 't Gooi.

Uit de krant