Afbeelding

Abou Hafs: 'Commotie na symposium Bewust Moslim was voorspelbaar'

Algemeen

HILVERSUM - De commotie die is ontstaan na het symposium van platform Bewust Moslim was voorspelbaar. Dat zei Abou Hafs vanavond als inspreker tijdens de vergadering van de commissie Economie en Bestuur.

Door alle media-aandacht, met name over de aanwezigheid en de woorden van burgemeester Broertjes en de achtergrond van organisator Hafs bij deze bijeenkomst, is de intentie van Bewust Moslim compleet naar de achtergrond verdrongen. De bedoeling van het symposium was onder meer plannen te lanceren voor een geslaagde moslimemancipatie.

Keutelachtigheid
Hafs, inwoner van Hilversum, zei het te betreuren dat maar weinig wethouders en raadsleden zijn ingegaan op de uitnodiging om het symposium in de Dudok Arena bij te wonen. Dat dan vervolgens partijen vragen gaan stellen over de bijeenkomst en het platform naar aanleiding van publicaties in de pers en een open brief van Esther Voet en Ibrahim Wijbenga, vindt hij vreemd. 'Een brief van gekleurde bron op een rechtse website', zoals Hafs dat omschreef. Hij noemde dat 'keutelachtigheid van bepaalde partijen'. Hafs doelde daarmee op de raadsvragen die CDA en ChristenUnie hadden gesteld. Zo wilden zij onder andere weten of de drijvende krachten van Bewust Moslim betrokken zijn bij radicalisering in het Gooi.

Radicaal
De Hilversummer ging hier op in door te stellen hoe 'radicaal' het platform dan wel niet is. Hij somde bijvoorbeeld op dat Bewust Moslim al jaren het politieke debat zoekt in de regio, zij betrokken zijn bij Bekend Maakt Bemind, Hafs zelf oprichter is van platform Anders is Gewoon en dat zij op eigen initiatief aan de slag zijn gegaan met de problemen op het Ooievaarplein. "Dat is hoe radicaal wij zijn en zo zullen wij dat blijven", aldus Hafs.

Niks verkeerds
Burgemeester Broertjes zei verbaasd te zijn geweest omdat hij half Nederland over zich heen heeft gehad door aanwezig te zijn en een klein slotwoord te houden toen hem dat spontaan gevraagd werd. "Ik heb niks verkeerds gezegd", meldde hij de commissie. Tevens zei hij de volgende keer weer de uitnodiging van Bewust Moslim te aanvaarden, zodat hij de dialoog aan kan blijven gaan.

Uit de krant