Afbeelding

Wim Threels maakt zich op voor een twintigkamp in één dag

Algemeen

HILVERSUM - Misschien is het niet de bekendste tak van sport, maar om mee te kunnen doen aan de tweedaagse twintigkamp moet een sporter echt veelzijdig zijn. Wim Threels hoopt deze zomer in Estland voor de vierde keer wereldkampioen te worden in deze discipline. Daarvoor wacht nog een andere uitdaging: een eendaagse twintigkamp eind juni in Heiloo.

"Verkeerd gedacht", reageert Threels op de aanname dat hij van jongs af aan veel heeft gesport. "Wij waren thuis helemaal niet sportief. Ik ben pas begonnen met hardlopen op mijn twintigste, in militaire dienst." Threels bleek veel talent te hebben en al snel liep hij de marathon, de halve marathon en de tien kilometer. "Ook zat ik in de competitieploeg voor de 400 meter. Dat is nog steeds mijn beste afstand."

Als lid van de Gooise Atletiek Club deed hij vanaf 1998 mee aan de vijfkamp en werd tien jaar later Europees kampioen in deze discipline. "Helaas werd de vijfkamp daarna afgeschaft, maar ik had wel de smaak van de meerkampen te pakken. In 2010 werd ik Europees kampioen van de tienkamp in Slovenië. Het was de tweede keer dat ik meedeed aan een Europese tienkamp, dus je kunt je voorstellen dat ik heel blij was."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant