Afbeelding

Organisatie NK mix goede reclame voor P.C. De Gooiers

Algemeen

HILVERSUM - De organisatie van het Nederlands kampioenschap mix smaakt naar meer bij Petanque Club De Gooiers. De vereniging hoopt in de toekomst meer grote evenementen naar het onderkomen aan 't Jagerspaadje te halen.

Dat zegt Peter Bonarius van P.C. De Gooiers. "We hopen zeker meer van dit soort evenementen te kunnen organiseren. Als vereniging krijg je toch de kans de aandacht op je te vestigen." De top van de Nederlandse petanquewereld was zondag te vinden bij de Hilversummers. "Er waren heel veel goede spelers en dito combinaties. Nederland heeft vooral veel mannen die goed zijn en die zoeken dan de vrouwen op die sterk spelen", aldus Bonarius.

Grind
In totaal deden 68 teams mee, waarvan vijf doublettes van de thuisspelende club. Bonarius eindigde zelf met Kathleen Scholten van PUK/Haarlem gedeeld vijfde. Voor de andere deelnemers van De Gooiers was het moeilijk zich te manifesteren tussen de top van Nederland. Het Zuid-Hollandse petanquepaar Sandy Rikkers en Kees Koogje kroonden zich zondagavond op het Hilversumse grind tot NK mixkampioen.

Uit de krant