Afbeelding

Remy Kegel schrijft HoogerHeide open toernooi op zijn naam

Sport

HILVERSUM - Tennisser Remy Kegel heeft in zijn eigen woonplaats gezegevierd. De Hilversumse tennisser heeft het open toernooi van Hoogerheide op zijn naam geschreven.

In de koningsklasse, categorie 2, hadden Kegel en Erik Goris zich geplaatst voor de eindstrijd. Vooral de eerste set van de wedstrijd, die op het centre court van de Hilversumse vereniging aan de Ceintuurbaan werd gehouden, was het spannend. Kegel pakte een snelle break en leidde comfortabel met 4-1. Zijn opponent knokte zich terug, maar moest de set toch laten gaan aan Kegel in de tiebreak. De tweede set ging met 6-3 naar de Hilversummer, waarmee de toernooizege een feit was. In het damesenkel (categorie 2) won Martine Dijkman overtuigend de finale van Dido Blonk. Het werd tweemaal 6-3.

"Het was een prachtige finaledag. De toeschouwers werden de gehele dag getrakteerd op fantastische partijen tussen jong, oud en van getrainde spelers tot beginners in categorie 8", zo meldt Jeffrey van Dooijeweerd.

Grootse vorm
Een van de hoogtepunten van de finaledag was de ontmoeting tussen Bryan van Dooijeweerd (zie foto) en Lars Willemsen in de heren enkel categorie 5. Van Dooijeweerd verkeerde in grootse vorm. Zijn laatste 19 wedstrijden en 3 toernooien had hij allemaal gewonnen, maar Willemsen wist hem een halt toe te roepen. Willemsen zette Van Dooijeweerd in drie sets aan de kant: 6-3, 4-6 en 6-3.

Het is de organisatie van Hoogerheide gelukt om bijna alle wedstrijden buiten te laten spelen. Alleen zaterdag lukte dat niet vanwege de storm. Toen zijn enkele partijen binnen gespeeld.