Afbeelding

Brandweer op volle zomersterkte; partijen willen nog altijd gesprek

Algemeen

HILVERSUM - Goed nieuws dat de Brandweer Gooi en Vechtstreek externe krachten heeft ingehuurd om zo op volle zomerroostersterkte te zijn. Maar over het gevoerde beleid dat erachter zit, willen de SP Hilversum en Hart voor Blaricum nog altijd een gesprek hebben met het veiligheidsbestuur. 

Wij zijn in zoverre tevreden dat de hoogwerker nu in Hilversum gewoon op de weg blijft. Dat is goed", aldus SP-fractievoorzitter Bianca Verweij. De behoefte van de SP Hilversum en Hart voor Blaricum blijft bestaan om het bestuur van de Veiligheidsregio en Commissaris van de Koning, Johan Remkes, om de tafel te gaan om de bedrijfsvoering eens goed onder de loep te nemen. "Wat wij treurig vinden, is dat erkend is dat de brandweer elke zomer kampt met een personeelstekort. Dat blijven wij fout vinden in de bedrijfsvoering", is haar vervolg.

Garantie
"Alles draait nu conform het zomerrooster", bevestigt een woordvoerder van de Brandweer Gooi en Vechtstreek. "De eerstelijns brandweerzorg is gegarandeerd. Dat betekent van hoogwerker tot aan tankspuitauto", vult de zegsman eraan toe. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant