Afbeelding

Van Vroonhoven: 'Hilversum loopt geen financiële risico's door faillissement Imtech'

Algemeen

HILVERSUM - "Op dit moment loopt de gemeente Hilversum geen financiële risico's vanwege het faillissement van Royal Imtech N.V." Dat meldt wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok (foto) vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

Imtech heeft nog wat klusjes te doen in Hilversum. Het gaat om werkzaamheden aan de busbaan op de Schapenkamp (5.750 euro), het vervangen van armaturen (101.00 euro) en het onderhoud daarvan (11.500 euro). In totaal gaat het om een bedrag van 118.250 euro. Maar de wethouder maakt zich voorlopig geen zorgen.

Overname
Dat heeft alles te maken met de divisie Traffic en Infra van Imtech. Voor deze tak is geen uitstel van betaling gevraagd. Daarnaast lijkt deze divisie van Imtech overgenomen te gaan worden door investeringsmaatschappij Egeria en dat betaalde facturen van niet-geleverde goederen of diensten verrekend kunnen worden met reeds geleverde diensten.

Imtech voerde onlangs nog voor 140.000 euro aan werkzaamheden uit voor de gemeente. Zo kluste het bedrijf bijvoorbeeld aan de kruising Brinkweg/Vaartweg.

Uit de krant