Afbeelding

Monkey Moves presenteert nieuw beweegprogramma voor kinderen in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Welke sport is leuk? Jonge kinderen vinden het vaak lastig om hun favoriete sport te kiezen en bovendien kan hun mening over hun lievelingssport soms per week verschillen. Niet handig, vonden de initiatiefnemers van Monkey Moves. Daarom bedachten zij een programma waarin de kids kennismaken met tien verschillende sporten en tussendoor lekker kunnen apenkooien.

"We zijn anderhalf jaar geleden met Monkey Moves in Utrecht begonnen", vertelt Patrick Frimpong, die sinds de start bij dit nieuwe beweegprogramma is betrokken. "We merkten, ook bij onze eigen kinderen, dat zij het heel lastig vinden om een sport te kiezen en misten een uitdagend sportaanbod waarbinnen zij verschillende sporten op een leuke manier en onder één dak kunnen uitproberen. Met dit idee in ons achterhoofd hebben we het programma Monkey Moves opgezet. Ouders én kinderen zijn enthousiast. Voor ons een goede reden om dit najaar ook te starten in de Violenschool."

Beste faciliteiten
Een les bij Monkey Moves duurt een uur en daarin worden twee sporten aangeboden. Daarnaast is er een parcours waarover de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Monkey Moves is bedoeld voor kinderen van vier tot en met negen jaar en juist in deze leeftijdscategorie hebben de kids dat vrije spel nodig volgens Frimpong, zelf voormalig topsporter en sportmanagementeconoom. "Voor de kinderen is Monkey Moves een groot jungleavontuur waar ze zich lekker kunnen uitleven. Sporten binnen een sportvereniging is vaak competitief; bij voetbal bijvoorbeeld is er een selectie van kinderen die de beste trainer krijgen en de beste faciliteiten. De andere kinderen moeten het met minder doen. Bij ons vinden we dat alle kinderen recht hebben op de beste begeleiding."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant