Afbeelding

Wethouder en Vereniging Almansweide ondertekenen koopovereenkomst

Algemeen

HILVERSUM - Vereniging Almansweide en wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok zetten zaterdag hun handtekening onder de koopovereenkomst voor bouwveld 1.3. Daarmee is de volgende stap gezet in de ontwikkeling van dit terrein. Bewoners realiseren hier hun eigen duurzame en energiezuinige wijk.

De ondertekening vindt plaats om 14.00 uur. Dat gebeurt zaterdag tijdens de infomarkt van Anna's Hoeve.

Onder optie
Vereniging Almansweide is een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-groep (CPO). De leden creëren zelf woningen in het project, samen met architect Mart-Jan Oosterveld (zie foto), zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Ze bouwen in totaal 23 woningen. De eengezinswoningen zijn allemaal onder optie, maar in het appartementencomplex zijn nog penthouses, maisonettes en appartementen beschikbaar.

Experts
De gemeente biedt ruimte aan een tweede CPO-groep. Hilversum heeft hiervoor bouwveld 5.1 op het oog. Deze groep kan samen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kappers, rijtjeswoningen en appartementen bouwen of een combinatie hiervan. "De groep neemt zelf de rol van ontwikkelaar en kan zich laten bijstaan door experts, zoals een bouwbegeleider en een architect", laat Hilversum weten. Geïnteresseerden in het samenbouwen kunnen zich tot 13 oktober aanmelden op annashoeve@hilversum.nl.

Uit de krant