Afbeelding

Sauter Wijnen is van veel markten thuis

Algemeen

HILVERSUM - Voor een goede fles of doos wijn kunnen Hilversummers terecht bij Sauter Wijnen. Wat ondernemer Joost Jaartsveld betreft is de winkel aan de Albertus Perkstraat 3 het startpunt van wat de vakspecialist te bieden heeft. Het gaat veel verder dan de vier muren, want de ondernemer is van veel meer wijnmarkten thuis, zoals proeverijen, presentaties, coaching en complete evenementen.

Zitten wachten totdat de klant binnenkomt en een fles koopt, hoort niet meer tot het ondernemen van deze tijd. Dat is iets van het verleden. "De winkel is een vast punt voor klanten. Ik zie het als beginpunt van wat we allemaal nog meer doen. Daarnaast ga ik ook graag naar buiten", stelt Jaartsveld.

Coach
Dat naar buiten toe doet hij bijvoorbeeld met de bezorgservice. Bestellingen worden na 18.00 uur afgeleverd bij de klant. Dat geldt ook voor wijnliefhebbers van buiten het Gooi. Dat besteedt Sauter Wijnen dan uit. Jaartsveld komt bij de klanten thuis als 'private wine coach'. Zijn taak is om dan om op zoek te gaan naar de juiste huiswijn. "Ik neem dan een paar flessen mee en ga dan op zoek naar jouw perfecte smaak", geeft de ondernemer als voorbeeld.

Wijnkaart
Op de 'wijnkaart' van de Hilversumse zaak staan ook wijnpresentaties en -proeverijen bij particulieren of bedrijven. Jaartsveld verhuurt zichzelf ook als gastheer bij evenementen. Zelf is hij dan verantwoordelijk voor het wijngedeelte. Verder regelt hij dat de catering op orde is en met zijn contacten in de muziekindustrie kan hij ook een deel entertainment verzorgen. "Kennis overbrengen en mensen enthousiast maken voor wijn, dat vind ik leuk om te doen", klinkt het enthousiast uit zijn mond.

6000 flessen
De ondernemer ziet de winkel als een ontmoetingsplaats waar de klanten hun wijn halen of zich laten adviseren door Jaartsveld of zijn personeel. Er is keuze te over. Zo'n 6000 flessen staan opgesteld in de vele schappen. "Het idee van de winkel is dat het een wijnboutique is. Vanaf 5 euro heb je hier echt een goed product van een goede kwaliteit."

Limburg
Dat de ondernemer meer naar buiten gaat, heeft te maken met de samenwerking die hij sinds vorig jaar is aangegaan met Sauter Wijnen. Jaartsveld startte in 2007 met joost ! wijn. Hij deed alles alleen, zoals boekhouding, de marketing en het bijhouden van de website. Zijn nieuwe partner uit Limburg heeft hem diverse taken uit handen genomen waardoor hij nu meer tijd en ruimte heeft om te kunnen ondernemen.

De wijnzaak is dinsdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag sluit Sauter Wijnen een uur eerder. Op zondag en maandag langskomen is mogelijk, maar alleen op afspraak. Dat kan via 035-6212088 of j.jaartsveld@sauterwijnenhilversum.nl.

Uit de krant