Lee Towers, uit de expositie van Pim Westerweels artiestenfoto's.
Lee Towers, uit de expositie van Pim Westerweels artiestenfoto's.

Alles draait een dag om vinyl in Grafisch Atelier

Cultureel

HILVERSUM - De liefhebber van de ouderwetse plaat kan zondag 1 november zijn hart ophalen in het Grafisch Atelier, waar een vinylplatenbeurs wordt gehouden.

Het programma in het onderkomen aan de Noorderweg 96B gaat om 10.30 uur van start. Handelaren komen van heinde en verre naar Hilversum met zeldzame elpees. Het genre-aanbod varieert van sixties, seventies tot psychedelica en exotica. Maar er is nog meer te doen op het gebied van muziek tussen de drukpersen en letterbakken van het atelier.

Pim Westerweel
Om 14.00 uur vindt de opening plaats van een foto-expositie. Pim Westerweel, (artiesten)fotograaf uit Naarden, stelt werk tentoon. Het gaat om foto's die in de jaren 60 en 70 zijn gebruikt voor fotohoezen. De Naarder heeft onder meer André Hazes, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Liesbeth List en Lee Towers op de gevoelige plaat vastgelegd.

Tot dinsdag 1 december is een selectie van zwart-witprints te zien in het atelier. Westerweel woont de opening van zijn expositie bij.

Kapper
Tijdens deze opening verzorgt de Amsterdamse band Skyfield de muziek. Daarnaast treden tijdens de platenbeurs, die tot 17.00 uur duurt, verschillende dj's op. Uiteraard werken zij alleen met vinyl. Bezoekers kunnen deze dag eveneens hun eigen vinylhoes ontwerpen. Heren kunnen door een kapper worden voorzien van een ouderwetse vetkuif om daarna op de foto te gaan. In de fotostudio van het Grafisch Atelier kan deze kiek in een platenhoes worden gefotoshopt. De entree is 2 euro.

Uit de krant