De intocht van vorig jaar.
De intocht van vorig jaar.

Nieuwe organisatie verzorgt zaterdag intocht Sinterklaas

Algemeen

HILVERSUM – Dat een nieuwe organisatie de intocht van Sinterklaas verzorgt, gaat niemand iets van merken zaterdag. Het blijft het vertrouwde kinderfeest als daarvoor. Dat meldt Ronald Warmerdam, voorzitter van Stichting Sinterklaas Intocht Hilversum.

"De vorige organisator is gestopt. Die vond dat hij het lang genoeg had gedaan", legt Warmerdam de wisseling van de wacht uit. In het verleden was O.N.S. Bewonersvereniging de organisator. "De nieuwe organisatie bestaat bijna alleen maar uit oudgedienden. Voor hen is het niet nieuw om de intocht te organiseren. Dat gebeurt nu alleen vanuit de stichting. De ervaring is er. In principe merkt niemand zaterdag het verschil."

Meebewegen
Warmerdam meldt dat de Hilversumse Pieten zoals altijd bruin zijn. Wel geeft hij aan dat er enkele van de ongeveer 100 Pieten in totaal een andere kleur krijgen. Welke kleuren dat zijn, is nog niet duidelijk. De stichting wil dat matchen met de gekleurde Pieten in het Sinterklaasjournaal van de NTR. "Op die manier bewegen we een beetje mee, maar Sinterklaas is een ouderwets verhaal dat wij in ere willen houden."

Optocht
Het kinderfeest begint om 13.00 uur in de Oude Haven. Ongeveer een uur later wordt Sinterklaas verwacht. Daar blijft hij tot 14.45 uur. Dan start de optocht door Hilversum. Rond 16.00 uur is de Sint op de Kerkbrink te vinden, waar hij tot 17.15 uur blijft.

Uit de krant