Afbeelding

Twee nieuwe digitale flitspalen in Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie kondigt de komst van twee nieuwe digitale flitspalen aan. Weggebruikers moeten goed opletten aan het Oostereind, nabij de tunnel, en de Johannes Geradtsweg. Deze palen controleren niet alleen de snelheid, maar ook het rijden door rood licht.

Deze flitspalen komen op de plek waar voorheen oude, analoge flitsers stonden. Het Openbaar Ministerie (OM), de politie en de gemeente hebben vastgesteld dat op bovengenoemde locatie de flitspalen vervangen worden. 

Minder politiecapaciteit
De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onder leiding van het OM met als doel de komende jaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen. "Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Burgers die dus een boete krijgen voor rijden door rood of te snel rijden, kunnen als ze dat nodig vinden op de acceptgirokaart lezen waar en hoe ze bezwaar kunnen aantekenen", meldt de politie op de eigen website.

Geen flitslicht
De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord, zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

Uit de krant