Afbeelding

Opnieuw vernielingen in Hilversum; twee jongens aangehouden

Politie

HILVERSUM - Opnieuw was het maandagavond onrustig in Hilversum. De politie kreeg weer meldingen van vernielingen onder meer op de Leeuwenstraat en de Spechtstraat. Ditmaal heeft de sterke arm twee jongens uit Hilversum aangehouden.

Een nacht hiervoor was het onrustig geweest. dat begon met het ingooien van een ruit van Kapsalon Ten Dolle aan de Professor de Jongstraat. Het spoor van vernieling leidde tot het Ooievaarplein. Volgens de politie zou het om een groep van vier tot jongeren gaan. Niemand werd gearresteerd.

Ooievaarplein
Vanwege deze onrust zette het korps een nacht later meerdere dienders in. Omstreeks 00.15 uur op dinsdag zagen surveillerende wetsdienaren hoe een toegangsdeur van een portiekflat werd vernield op het Ooievaarplein. Zij zagen vijf jongens wegrennen. Ter plekke constateerden de agenten dat er een raam was gesloopt op ditzelfde plein. 

Betrokkenheid
Twee jongens van 15 en 17 jaar uit Hilversum konden gelijk worden aangehouden. Zij zitten momenteel vast voor nader onderzoek. De politie kijkt onder andere naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vernielingen die gepleegd zijn in de opeenvolgende avonden/nachten.

Uit de krant